Basisverzekering beperkt?

Wanneer de plannen uit het regeerakkoord volledig worden uitgevoerd, kon een beenbreuk op de skipiste, of een buitenlandse ziekenhuisopname na een autoongeluk, wel eens een dure aangelegenheid gaan worden.
Want inmiddels is uitgelekt, dat het nieuwe Kabinet de mogelijkheid overweegt de 'buitenlanddekking' volledig uit de Basisverzekering te schrappen.

Huidige situatie
Op dit moment is het nog zo, dat wie in het buitenland medische kosten moet maken er op kan rekenen, dat die kosten, mits op de Basisverzekering gedekt, volledig worden vergoed, zolang die niet duurder uitvallen dan wat in Nederland voor dezelfde behandeling wordt gerekend. Is de behandeling in het buitenland duurder, dan dient het verschil zelf bijgepast te worden. Wat overigens een van de belangrijkste redenen is om nooit zonder reisverzekering naar het buitenland te gaan.

Nieuwe situatie
Wanneer het Kabinet dit afschaffen van de buitenlanddekking inderdaad gaat doorvoeren ontstaat de situatie, dat in het buitenland gemaakte medische kosten altijd en volledig voor eigen rekening zullen blijven.  

Het ministerie van VWS laat overigens weten, dat nog niet duidelijk is hoe en wanneer de plannen zullen ingaan. Ook moeten de nederlandse zorgverzekeraars zich hier nog over buigen.

Commentaar
Maar de (mogelijke) maatregelen onderstrepen weer eens extra hoe belangrijk het is nooit zonder goede reisverzekering naar het buitenland te gaan.  En met 'goed' bedoelen we dan uiteraard 'inclusief een onbeperkte dekking voor medische kosten in het buitenland.' 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 16-10-2010. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie
Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie
Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie