Hoge boetes in Duitsland bij verlaten plaats van aanrijding

 

Even de grens over voor boodschappen of op doorreis naar een zonnige vakantiebestemming. De Duitse wegen kennen voor veel Nederlanders geen geheimen meer. Maar hoe goed kennen we de Duitse verkeerswetten?

Inmiddels zijn we wel gewend aan de verplichte sneeuwbanden of –kettingen in de winter. Maar let ook goed op wanneer je een onschuldige parkeerschade veroorzaakt.

Briefje achterlaten

Op onze krappe parkeerplaatsen in Nederland komt het regelmatig voor. Bij het verlaten van het parkeervak tik je nog net met je bumper het spatbord van de auto naast je aan. Heel vervelend, maar geen man over boord. Na vijf minuten wachten is de eigenaar van de beschadigde auto nog niet gearriveerd. Om je eigen weg te vervolgen laat je dus een briefje met je gegevens achter onder de ruitenwisser. Dat is wel zo netjes.

In Duitsland zien ze dat anders. Verlaat je de plaats van een aanrijding zonder tussenkomst van de politie, dan ben je strafbaar en kan je rekenen op een boete van honderden euro’s. Zelfs als je alleen maar getuige bent van de aanrijding en niet de veroorzaker.

Wacht op de politie

Hoe onschuldig een parkeerschade ook lijkt, wacht altijd op de plaats van de aanrijding tot de politie je verklaring heeft opgenomen. Ook als je met de eigenaar van de beschadigde auto de handen hebt geschud en gegevens hebt uitgewisseld loop je het risico op een boete als de politie niet ter plaatse is geweest.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 06-04-2017. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie
Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie
Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie