Hoe kun je besparen om de coronacrisis door te komen?

Door de coronacrisis krijgen we het financieel slechter. Daar kun je jezelf op voorbereiden door te snijden in de vaste lasten. Hoe bespaar je effectief?

Een dalend inkomen kun je deels compenseren met lagere uitgaven. De meest effectieve manier om te besparen is het snijden in de maandelijkse vaste lasten. Deze kosten komen iedere maand weer terug. Je kunt beter één tientje per maand besparen dan eenmalig honderd euro.

Hiervoor kun je de hulp inschakelen van een verzekeringsexpert. ​

Betaal ik teveel voor mijn verzekeringen?

Maandelijks geef je honderden euro’s uit aan verzekeringen. Door het kritisch doornemen van de verzekeringen ontdek je waar de hiaten zitten en waar je kunt besparen op de vaste lasten. Hiervoor kun je de hulp inschakelen van een verzekeringsexpert. Je moet niet besparen op de kwaliteit van de verzekeringen, maar de beste verzekering kiezen tegen een lage premie. Vooral als je al jaren dezelfde verzekeringen hebt, kun je waarschijnlijk veel geld besparen.

Besparen op de energierekening

Energiebedrijven geven hoge kortingen aan nieuwe klanten. Daar profiteer je niet van als trouwe klant. Energiebedrijven geven ook voordelen aan bestaande klanten, maar vooral bij het overstappen kun je hoge kortingen krijgen. Vergelijk dus wat je nu betaalt en wat een ander energiebedrijf jou in rekening brengt.

Maak inzichtelijk wat je maandelijks uitgeeft aan vaste lasten

Vaste lasten kunnen betrekking hebben op abonnementen of diensten waar je geen gebruik meer van maakt. Maar je moet hier wel eerst overzicht in krijgen om erover te oordelen. Maak voor jezelf over bijvoorbeeld drie maanden inzichtelijk waar je iedere maand weer voor betaalt. Kijk vervolgens eens of je ook echt gebruik maakt van de abonnementen en de diensten. Zeg de sportschool op als je er toch nooit komt. Door de coronacrisis moet je mogelijk ook vaste lasten schrappen die echt een opoffering voor jou betekenen.

Maak gebruik van de lage hypotheekrente

Huiseigenaren kunnen besparen door het oversluiten van de hypotheek. Hier komen ook kosten uit voort, maar als de besparing groter is dan de kosten kan het uit. Je kunt de lage lasten ook gelijk weer voor een lange periode vastleggen. Het oversluiten van de hypotheek kan niet altijd uit, maar neem in ieder geval de moeite om uit te zoeken of je op deze manier kunt besparen.

Geef niet meer uit dan je hebt

Dit is geen tip om te besparen op de maandlasten, maar door niet te lenen kun je wel hoge maandlasten in de toekomst voorkomen. Het lenen van geld is namelijk kostbaar. Je moet het geleende bedrag terugbetalen en je betaalt er ook nog een hoge rente over. Zorg er dus altijd voor dat je spaargeld achter de hand hebt. Ook als de spaarrente bijna nul is.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 05-08-2020. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie
Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie